ΚΕΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τελευταία ενημέρωση από Elias Fellas

50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΔΡΟΣ

Αγαπητές Μαρινιώτισσες, Αγαπητοί Μαρινιώτες ,

Από μόνος του ο τίτλος της σημερινής ανακοίνωσης του θρυλικού Σωματείου μας, προκαλεί συναισθήματα συγκίνησης και περηφάνειας.!

Συγκίνησης γιατί μέσα από το πενηντάχρονο οδοιπορικό του δοξασμένου Κέδρου Αγ. Μαρίνας, συναντάς αξέχαστες Μαρινιώτικες μορφές που έκτισαν, δημιούργησαν, πρόσφεραν, πάλεψαν και πολέμησαν για το μεγαλείο του, που συνάμα ήταν και παραμένει μεγαλείο και προβολή της γενέτειρας μας Αγίας Μαρίνας.

Περηφάνειας, γιατί μέσα από όλα αυτά τα χρόνια οι Κεδρίτες και γενικότερα οι Μαρινιώτες, κατέθεσαν ψυχή, δοκιμάστηκαν, άντεξαν και δεν λύγισαν, κρατώντας το λάβαρο του Σωματείου σε ζηλευτά ψηλά επίπεδα Παγκύπρια. Όταν πολλά προσφυγικά σωματεία κατέρρευσαν και διαλύθηκαν κάτω από το ασήκωτο βάρος της σκληρής και πολύχρονης  προσφυγιάς, οι Μαρινιώτες με το απαράμιλλο ψυχικό σθένος , την λεβεντιά, την παλικαριά  και το ξεχωριστό πάθος που τους διακρίνει, όχι μόνο κράτησαν ζωντανό το Σωματείο τους, αλλά το κατέταξαν στην ελίτ των αγροτικών σωματείων στην Κύπρο, ένδειξη της υπέρμετρης αγάπης τους για το σκλαβωμένο για 43 χρόνια χωριό τους.

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την εορτή της Μεγαλόχαρης Προστάτιδας μας και το Σωματείο μας διοργανώνει προς τιμή Της, την καθιερωμένη χοροεσπερίδα του στις 16 Ιουλίου Στον Κοτσιάτη. Θα προηγηθεί Θεία λειτουργεία στην ομώνυμη εκκλησία ( Αγίας Μαρίνας )  όπου όλοι καλούμαστε με ευλάβεια να συμμετέχουμε.

Καλούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους του Κέδρου όπως, σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτίμησης και αδελφοσύνης, δώσουν και φέτος μαζικά το παρόν τους, τόσο στην Θεία Λειτουργία  όσο και στην χοροεσπερίδα της 16ης  Ιουλίου στον Κοτσιάτη, ενώ σεκοντάροντας την ανακοίνωση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και κοινοτικής αρχής Αγίας Μαρίνας καλούμε τους πάντες όπως ενωμένοι και αγαπημένοι πορευτούμε την 17η Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης, στο σκλαβωμένο χωριό μας για την πρέπουσα δοξολογία της Προστάτιδας μας, στην αναστηλωμένη μικρή Εκκλησία Της.

Οι επόμενες μέρες, οι τόσο σημαντικές, που γιορτάζουν η Αγία Μαρίνα και Προφήτης Ηλίας, ας γίνουν για όλους μας ακτίδες φωτός στις περήφανες Μαρινιώτικες καρδιές μας, που να μας δίνουν  δύναμη, κουράγιο και αντοχές μέχρι τελικής δικαίωσης. Ας σφυρηλατήσουμε την αγάπη και την ενότητα, ας γίνουμε μια γροθιά, ας καλλιεργήσουμε τις παραδοσιακές Μαρινιώτικες αρετές, όπως  τις έχουμε διδαχθεί και κληρονομήσει από τους προγόνους μας.

Τότε θα μας χαίρονται οι κατ` εξοχή Άγιοι μας, Αγία Μαρίνα και Προφήτης Ηλίας.

Το σωματείο Κέδρος με όλα τα τμήματα του, ιδιαίτερα το Γυναικείο Σώμα το οποίο συγχαίρομε γιατί  επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο, ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους Μαρινιώτες και ιδιαίτερα  σε όσες και όσους γιορτάζουν τις Άγιες αυτές ημέρες

Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. Κέδρου Αγίας Μαρίνας.

12/07/2017

{fcomments}{/fcomments} {flike}{/flike}