ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΝΑΚΟΥΖΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΚΕΔΡΟΥ.

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 20 Απριλίου 2021 η συνάντηση του υποψηφίου για τις επερχόμενες εκλογές για την έδρα του εκπροσώπου των Μαρωνιτών στην βουλή των αντιπροσώπων κ. Πέτρου Νακούζη με το Δ.Σ του σωματείου μας .

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της πολιτικής ( όπως αυτή έχει ανακοινωθεί στις 14 Απριλίου) του σωματείου Κέδρος ενόψει των κοινοτικών και ευρύτερων βουλευτικών εκλογών του Μαΐου.

Για το σωματείο παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γραμματέας, ο Ταμίας, ο έφορος εκδηλώσεων, ο Κοσμήτορας, ο Πρόεδρος Νεολαίας, και οι δύο Έφοροι ποδοσφαίρου. Προσκλήθηκε και ήταν παρόν ο τέως Πρόεδρος κ. Μιχαλάκης Χατζιωσήφ ως επίσης η νομικός σύμβουλος του Σωματείου Σοφία Χ.Φεσσά και ο σύμβουλος ηλεκτρονικής επικοινωνίας Ηλίας Φελλάς. Το Σωματείο επίσης προσκάλεσε τους δύο πολύ σημαντικούς θεσμούς με του οποίους ανέπτυξε άριστη συνεργασία, τον Πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Αγίας Μαρίνας κ. Παρτελλή Χφεσσά που παρευρέθηκε στην συνάντηση και τον Πρόεδρο του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου Κοτσιάτη κ. Αντώνη Καμηλάρη που λόγω άλλων ειλημμένων υποχρεώσεων αδυνατούσε να παρευρεθεί.

Τον κ. Πέτρο Νακούζη συνόδευσαν συνεργάτες του, μέλη του επιτελείου του και αρκετοί υποστηριχτές του.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Σωματείου τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Ο πρόεδρος, αφού καλωσόρισε στο προσωρινό οίκημα του προσφυγικού μας σωματείου Κέδρος τον υποψήφιο βουλευτή και την συνοδεία του, ενημέρωσε τον κ. Νακούζη τα όσα πρέπει να γνωρίζει τόσο για την 54χρονη πλούσια και πολύπλευρη σε δράση ιστορία του, όσο και τους στόχους, του, προσανατολισμούς, του, αλλά και τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει ως προς τον επίπονο αγώνα για δικαίωση και επιστροφή  στις ρίζες μας, στις εκκλησίες μας στον Προφήτη Ηλία, στο γήπεδο μας και γενικά στο μαρτυρικό μας χωριό την Αγία Μαρίνα. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, πρόσθεσε, να διατηρήσουμε αναμμένο τον Φάρο καθοδήγησης μέχρι να φτάσουμε στην δική μας Ιθάκη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και υπαρκτά, η φθορά του χρόνου δεδομένη, η υπομονή εξαντλείτε, το ξεθώριασμα του πόθους και του πάθους επικίνδυνο, όμως ο Κέδρος αντέχει όπως αντέχει στις όποιες κακουχίες αντιμετωπίσει το ομώνυμο αιωνόβιο δέντρο.!!! Αναφέρθηκε επίσης στους πολύ δύσκολους οικονομικούς καιρούς που περνά το Σωματείο, κυρίως λόγω της πανδημίας, ενώ ευχαρίστησε τις εκατοντάδες των Μαρινιωτών  και φίλων που διαχρονικά πρόσφεραν και εξακολουθούν  να προσφέρουν στο ιστορικό μας Σωματείο.

Ο κ. Νακούζη αφού άκουσε με προσοχή τόσο τον Πρόεδρο αλλά και τον Αντιπρόεδρο που επίσης έκανε αναφορά για την σημαντικότητα της ύπαρξης του Κέδρου, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο στο Δ.Σ του Σωματείου Κέδρος, όσο και όσους το στήριξαν και εξακολουθούν να το στηρίζουν γιατί επιτελεί ένα πραγματικά ιερό έργο. Είμαι συγκινημένος, τόνισε, τόσο για τα όσα άκουσα, όσο και για τα όσα είδα και θαύμασα στο υπέροχο προσωρινό σας οίκημα. Από τώρα, συμπλήρωσε, , προσθέστε ακόμη ένα φίλο και υποστηριχτή του Σωματείου Κέδρος. Μέλημα μου είναι η αναβάθμιση του σημαντικού ρόλου των Σωματείων και ευρύτερα των οργανωμένων συνόλων της κοινότητας, έτσι που στα πλαίσια του ομαδικού πνεύματος, της ομοψυχίας, της ενότητας, της κατανόησης, του σεβασμού και της πρωτοβουλίας, να δώσουμε όλοι μαζί την δύσκολη μάχη για απελευθέρωση και επιστροφή στα χωριά μας και στους ιερούς μας χώρους.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την θετική σας ανταπόκριση ως προς την επιθυμία μου να συναντηθούμε σαν πρώτη επαφή γνωριμίας, ενώ από τώρα εκδηλώνω το ενδιαφέρον μου για μια ευρύτερη συγκέντρωση τον Μάιο εάν μας το επιτρέπει επιδημιολογική εικόνα, όπου θα επεκταθώ στις προγραμματικές μου θέσεις ενόψει των εκλογών.

Να μου επιτρέψετε, είπε καταλήγοντας, να προσφέρω ένα συμβολικό ποσό για ενίσχυση της οικονομικής κατάστασης του σωματείου Κέδρος, μαζί με το εικόνισμα του Θαυματουργού Αγίου Σιάρπελ.  Αυτή είναι μια πρώτη χειρονομία σαν ένδειξη της δεδομένης εκτίμησης και συμπαράστασης μου προς το ιστορικό σας Σωματείο. που πλέον το θεωρώ και δικό μου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ευχαρίστησε τον κ. Νακούζη τόσο για τα καλά του λόγια, για την  οικονομική του βοήθεια, για το εικόνισμα του Θαυματουργού Αγίου μας, για την συμπαράσταση τόσο εκείνου όσο και των συνεργατών του αλλά και για τον δείπνο προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Τέλος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους που έχει θέσει…

Δ.Σ ΚΕΔΡΟΥ Αγίας Μαρίνας – 22/04/2021.